Persberichten

Opening Leonidas Chocolates Café Kinepolis

Het is eind december 2013 wanneer Leonidas aan Kinepolis, de Belgische uitbater van cinemazalen, voorstelt om haar beroemde Manon Glacé op te nemen in het aanbod voor de bioscoopbezoeker. Al snel bereiken beide ondernemingen niet alleen een akkoord, maar blijken ze ook heel wat gemeenschappelijke waarden te delen. Waarden zoals oog voor kwaliteit en het aanbieden van betaalbare luxe zijn immers zowel voor Leonidas als voor Kinepolis van kapitaal belang.

Meer info


Pasen 2015

Zoeken, ontdekken en genieten… dat is de belofte van Leonidas in deze Paasperiode Pasen zou Pasen niet zijn zonder de heerlijke paaseitjes van Leonidas. Want of je ze nu verstopt, zoekt of er simpelweg uit het vuistje van geniet, de paaseitjes van Leonidas zijn onlosmakelijk verbonden aan het Paasfeest. Dit jaar heeft de Meester-Chocolatier van Leonidas zichzelf weer overtroffen en speciaal voor Pasen twee nieuwe smaken gecreëerd! Men zegge het voort!

Meer info Afbeeldingen "Easter 2015"


Laat u betoveren door de magie van Kerstmis… met Leonidas!

Dit jaar trekt Leonidas voor de eindejaarsfeesten resoluut de kaart van “chic en feestelijk”! Met de gouden etalage, glinsterende verpakkingen en het nieuwe gouden creatie, de Golden Apple, zijn elegantie en magie heel de feestperiode van de partij. Het is tijd voor feest en de kleur goud is het bewijs!

Kerstmis is een uniek feest en dat is de reden waarom Leonidas dit jaar een magische toets gaf aan al haar creaties. De producten, verpakkingen en vitrine kregen een feestelijke outfit … in de kleur goud.

Wegens het succes van het rode, blauwe en zilveren winterse chocoladen balletje vorig jaar, maakt de collectie dit jaar een comeback met een heerlijke nieuwe creatie. Ditmaal in een gouden wikkel: Golden Apple. Het resultaat is een bijzondere combinatie van appel en karamel omhuld met een laagje pure chocolade. Ronduit puur genot!

Meer info Afbeeldingen "Christmas 2014"

Leonidas - Ontdek de herfst in geuren en kleuren

De herfst is in het land! Wanneer buiten de temperatuur stilaan daalt en in de natuur prachtige herfstkleuren tevoorschijn komen, is het tijd om met familie en vrienden te genieten van een warm kopje thee of koffie en uiteraard ook… van heerlijke Leonidas chocolade.

Dit seizoen vond de Meester Chocolatier Leonidas haar inspiratie in de kleurenpracht van de natuur. Het resultaat? Een Limited Edition collectie met verrassende smaken en prachtige kleuren. Een streling voor het oog en de tong!

Meer info Afbeeldingen "PB Herfst"

Leonidas opent unieke winkel in vers-walhalla Markthal Rotterdam

Laat je verleiden door de versheid, gulheid en eerlijkheid van Leonidas: de geuren….de smaken. Beleef het zelf in de nieuwe winkel in de Markthal Rotterdam, of bij één van de andere 200 verkooppunten in Nederland. Een doosje Leonidas is een cadeautje waar je iedereen, inclusief jezelf, heel erg blij mee maakt. Een verleiding waar je aan toe mag geven.

Toen de Grieks-Amerikaanse chocolatier Leonidas Kestekides zijn bijdrage aan de Internationale Tentoonstelling in Gent in 1913 met goud bekroond zag en hij ook nog zijn hart verloor aan een mooie Brusselse was het duidelijk: hier zou hij blijven. Zou hij toen al vermoed hebben dat de ambachtelijke pralines van Leonidas de hele wereld zouden veroveren? Nu, honderd jaar later, opent in oktober een unieke Leonidas store in de prestigieuze Markthal Rotterdam. Een moderne chocoladehemel die authenticiteit, traditie, vakmanschap en warmte ademt.

Het kleine chocolade-atelier van de oprichter heeft een enorme weg afgelegd zonder ooit zijn ziel te verloochenen: de chocolade in de pralines van het befaamde merk is 100% cacaoboter, zonder plantaardig vet of palmolie! De vullingen worden uitsluitend met verse boter gemaakt, verse room en melk, hazelnoten uit Turkije, Morellokersen uit de Périgord, amandelen uit Italië, sinaasappels uit Valencia… Leonidas verrast je steeds met nieuwe smaakervaringen!

Het grote geheim van het succes van Leonidas schuilt waarschijnlijk in de combinatie van ultiem vakmanschap en een totaal wars zijn van concessies aan kwaliteit en de gulheid van het merk, dat in al die jaren behouden is gebleven. Leonidas wilde dat zijn pralines vers, verrukkelijk en voor iedereen bereikbaar waren. En dat zijn ze nog steeds. Elke ochtend verlaten dan ook duizenden vers geproduceerde bonbons Brussel om uit te vliegen naar Leonidas winkels in alle uithoeken van deze aarde.

Meer info

Leonidas presenteert een zomer vol magie

Deze zomer verrast Leonidas iedereen met een lekkere portie magie. Het overkoepelende thema? Het Augustin’s Animagical Circus. Een wereld van magie, heerlijke chocolade, nieuwe personages en ludieke verpakkingen. Blikvanger van deze zomer is ongetwijfeld de kleurrijke carrousel van Leonidas. Een prachtige draaimolen die sierlijk beweegt op een lief muziekdeuntje. Draai aan de carrousel en breng het Augustin’s Animagical Circus helemaal tot leven. Binnenin de carrousel kunnen liefhebbers ook enkele heerlijke chocoladecreaties ontdekken. Deze zomer worden de smaakpapillen naar hartenlust verwend met twee magische chocolade balletjes in opvallende kleurrijke wikkels: de Magic Balls.

Meer info Afbeeldingen "Summer 2014"

Dit jaar start Vaderdag met Leonidas

Binnenkort staan bij Leonidas alle papa’s in de schijnwerpers. Onder het thema ‘My dad, my hero’ presenteert Leonidas dit jaar een unieke doos in retrostijl. Deze kan worden opgevuld met de lievelingspralines van papa zodat hij kan smullen van zijn favoriete smaken uit het uitgebreide Leonidas assortiment. Of laat hem de karamels ontdekken, drie overheerlijke pralines die speciaal voor Vaderdag werden geselecteerd.

Meer info Afbeeldingen "Vaderdag 2014"

Met Leonidas is het deze lente feest voor alle mama’s!

Deze lente zet Leonidas alle mama’s opnieuw in de bloemetjes met heerlijke chocolade. Drie prachtige dozen onthullen de vijf luxueuze pralines van de Collectie n° 100, die elk op hun eigen manier een unieke en vernieuwende smaakervaring zijn.

Meer infoLeonidas, Gebrevetteerd Hofleverancier van België

Op 15 november 2013, maakte Zijne Majesteit de Koning de eerste lijst met Gebrevetteerde Hofleveranciers bekend voor zijn nieuwe regering. Het gaat om 111 ondernemingen die voortaan de titel dragen van Gebrevetteerd Hofleverancier van België.

Deze 111 bevoorrechte bedrijven kunnen voortaan het koninklijk schild op hun producten plaatsen. Onder hen zijn er 11 nieuwkomers waaronder kinderkledingmerken, de make-upartiest van de Koningin en ook chocolade met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding… inderdaad, Leonidas is één van hen!

Meer info

Leonidas en Disney presenteren de collectie ‘Mickey and Friends’

Zou Walt Disney beseft hebben toen hij Mickey Mouse creëerde dat hij eigenlijk het beroemdste en meest geliefde personage ter wereld tot leven bracht? Deze kleine muis, gekend en geliefd in alle uithoeken van de wereld, met zijn beroemde silhouet in de vorm van drie cirkels en onafscheidelijk verbonden met het Disney universum, heeft nu ook de Belgische meesterchocolatier bij uitstek geïnspireerd, Leonidas. Ontdek een nieuwe wereld, die van Mickey en zijn vriendjes in het land van chocolade!

Meer info Afbeeldingen "Disney"

Kerstvreugde en lekkers voor iedereen met Leonidas

Ter gelegenheid van kerstmis presenteert Leonidas opnieuw tal van heerlijke chocoladecreaties en feestelijke verpakkingsdozen in de typische kerstkleuren. Heerlijk om te schenken of om samen te delen op een koude winteravond. Voor alle chocoladeliefhebbers gaf Leonidas dit jaar ook een magische toets aan zijn creaties. Het resultaat? Een prachtig gedecoreerde kerstbal om de kerstboom een feestelijke en ludieke toets te geven, maar vooral om ook hemels van te smullen.

Meer info Afbeeldingen "Christmas"

Een feestelijke chocoladecreatie: Palets 100 jaar

Stilaan komt het einde van de vakantie alweer in zicht. Het moment breekt aan om de boekentassen
vanonder het stof te halen en alles in gereedheid te brengen voor 1 september. Voor sommige onder ons
een leuk vooruitzicht, maar voor andere zou de vakantie toch nog even mogen duren. Gelukkig kunnen alle
lekkerbekken in september terecht bij Leonidas voor een feestelijk product: Palets 100 jaar. Twee heerlijke
pralines die ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Leonidas werden gecreëerd en symbool staat
voor puur vakmanschap.

Meer info Afbeeldingen "Palets 100 ans"

Leonidas viert 100e verjaardag tijdens de Memorial Vandamme

Dit jaar viert meesterchocolatier Leonidas zijn honderdjarig bestaan, een feestelijke gebeurtenis die uiteraard niet onopgemerkt voorbij gaat. Ter gelegenheid van dit feestjaar kondigt Leonidas met trots zijn samenwerking aan met de Memorial Van Damme. Naast een 100m met Usain Bolt zal dit jaar de 100m van Leonidas plaatsvinden!

Meer info

Fruitig en kleurrijk. Lang leve de zomer… met Leonidas!

Deze zomer kiest Leonidas resoluut voor een kleurrijke en fruitige toets en voor een heuse strandsfeer.
Hieraan zal niemand kunnen weerstaan!

Meer info Afbeeldingen "Neon Beach"

Heerlijke chocolade ter attentie van onze leerkrachten

Het einde van het schooljaar is het uitgelezen moment voor onze engeltjes om hun juf of meester uitgebreid
te bedanken met een klein symbolisch cadeautje voor de onvergetelijke momenten van het afgelopen jaar.
Een leuk gebaar om hen plezier te doen...

Meer info Afbeeldingen "Lerarenfeest"

Leve Mama, Leve Papa!

Op 12 mei en 9 juni is het opnieuw tijd om hulde te brengen aan alle mama’s en alle papa’s. Dit is het
uitgelezen moment om de belangrijkste personen in ons hart uitgebreid te bedanken.
Leonidas, die ons voor elke feestgelegenheid het hele jaar door bijstaat, verrast ons ook nu weer met twee
mooie geschenkideeën voor mama en papa…

Meer info Afbeeldingen "Moederdag + Vaderdag"

De pleziertjes van Pasen

Met Pasen is het opnieuw tijd om te genieten van gezellige familiemomenten, prachtige lenteochtenden en
uiteraard overheerlijke chocolade. Naar jaarlijkse traditie presenteert Leonidas ons opnieuw verschillende
nieuwigheden om bij de terugkeer van de eerste zonnestralen van te smullen en die net dat tikkeltje extra
geven aan Pasen!

Meer info Afbeeldingen "Pasen"

Leonidas klinkt op 100 jaar vakmanschap

Dit jaar viert Leonidas zijn 100e verjaardag. Een gebeurtenis die uiteraard niet
onopgemerkt voorbij mag gaan. Het is intussen een eeuw geleden dat een man met passie voor confiserie
de eerste regels schreef van een buitengewoon verhaal over pralines, lekkernijen en puur plezier. Leonidas
heeft ter gelegenheid van dit feestelijk jaar verschillende verrassingen, nieuwe pralines en prachtige collectordozen
in petto.

Meer info Afbeeldingen "100 jaar Leonidas"

De Hartjes van Leonidas

Om Valentijn liefdevol te vieren


Valentijn is het feest van de geliefden, een dag vol tederheid en romantiek.
Het is de ideale gelegenheid om uw wederhelft te verwennen, en waarmee kan dat beter dan met chocolade?
De meester-chocolatier Leonidas presenteert heerlijke chocoladehartjes in creatieve doosjes, tot groot genot
van alle geliefden.

Meer info Afbeeldingen "Saint Valentin"

Gia d’Or !

Een chocoladeschat van Leonidas

De bekende meester-chocolatier Leonidas opent de deuren van zijn kluis en onthult zijn Gia d’Or, een
echte chocoladeschat. Leonidas lanceert zijn schitterende goudstaven op ware grootte met de beroemde
chocolaatjes van de Gia-familie: Gianduja, Giantina en Giamanda, tot grote vreugde van de liefhebbers
van smeuïge praliné.

Meer info Afbeeldingen "Gia d’Or"

De nieuwe Mosaïques van Leonidas

Extravagant camouflagejasje voor pralines met karakter

Brussel, 19 september 2012 – Dit jaar staat Leonidas garant voor een gedurfd begin van het nieuwe
schooljaar! De Belgische Meester-Chocolatier bij uitstek brengt in zijn winkels in september een gloednieuw
aanbod van pralines die zachte en meer geprononceerde smaken combineren. Milde of krokante
pralines, delicate stukjes veenbes, snippers speculoos, … al dit lekkers gehuld in een jasje van chocolade.
Hoe kunnen de smaakpapillen nog meer verwend worden bij het begin van deze herfst?

Meer info Afbeeldingen "Mosaïques"